Photobucket

Prietenie

Photobucket Photobucket

marți, 30 martie 2010

CUM SA ITI MENTII SILUETA

Poate ai parte de un metabolism extraordinar si faci parte din categoria femeilor care arata foarte bine desi mananca un castron de cartofi prajiti sau o pizza intreaga la cina. Sau poate, dimpotriva, faci parte din categoria femeilor care au muncit mult pentru a ajunge la greutatea ideala, au tinut diete si cure de slabire iar acum trebuie sa lupte in continuare pentru a-si mentine rezultatele. Ce poti face pentru a-ti usura munca de mentiere a siluetei?

Tine un jurnal alimentar! De multe ori ciugulim tot felul de gustari de-a lungul zilei, care desi nu sunt voluminoase sunt pline de calorii, iar seara promitem ca nu am mancat “mai nimic”, desi kilogramele se acumuleaza vazand cu ochii. De aceea, cel mai bine e sa tii un jurnal alimentar, in care sa treci cele 3 mese principale si eventualele gustari, dar si bauturile consumate. Asa poti sa iti faci un calcul exact al caloriilor consumate zilnic si vei vedea ce si de unde poti reduce pentru a nu-ti ameninta silueta.

Mens sana in corpore sano! “Nu am timp intre casa si job pentru a face sport”, te vei scuza si vei continua cu viata ta sedentara. Dar hai sa privim lucrurile altfel: daca dimineata te-ai trezi cu o jumatate de ora mai devreme si ai face jogging inainte de a merge la job? Vei fi mult mai revigorata si vei avea un tonus bun pe toata durata zilei. Ce-ar fi daca seara, cand iti urmaresti emisiunea preferata ai pedala o bicicleta medicinala? Te uiti la televizor si arzi calorii, ce ar putea fi mai convenabil?

Obiceuri alimentare mai sanatoase. Chiar daca sari peste micul dejun si la pranz abia daca ciugulesti ceva intre doua sedinte, silueta iti este amenintata de cina copioasa pe care o iei stand in varful patului. Asa ca, invata sa respecti programul celor 3 mese obigatorii: micul dejun pana la ora 10, o gustare la ora 12 (prin gustare se intelege un iaurt sau un fruct), pranzul la ora 15, o alta gustare la ora 17 si in final cina, hipocalorica si neaparat pana in ora 19.

Trucuri mici, dar eficiente.
Fie ce o fi, nu te poti abtine de la mancare! Nu esti singura si din fericire sunt o sumedenie de trucuri la care poti apela pentru a te ajuta in a-ti mentine silueta. Lipeste pe usa frigiderului o hartie pe care sa scrii: “nu uita ca vrei sa fii slaba”. Cu siguranta constiinta se va trezi imediat si te vei simti vinovata ca ai avut tentativa de a gusta din mancaruri nepermise. La astfel de trucuri poti apela si la locul de munca: in loc sa trimiti un mail departamentului de contabilitate care se afla 2 etaje mai sus, urca scarile personal pentru a transmite mesajul. Iti faci meseria si te mentii in forma!

Pace tie, cantarule!
Ai fugit de el mereu pentru ca ai stiut ca nu te minte niciodata: va spune exact cate kilograme ai si ce ai pus in plus. L-ai blamat ca e stricat sau dereglat atunci cand nu ti-a convenit ce a aratat, insa a venit momentul sa faceti pace. Cu cat te vei cantari mai des (fara a face din asta o obsesie) cu atat iti va fi mai usor sa elimini din alimentatie produsele pe care le-ai consumat in exces si au dus la cresterea in greutate. Parca acum, la o a doua privire, cantarul nu mai e la fel de neprietenos, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu